HAKKIMDA

Fotoğrafım
Allah nasip ettirmeyeceği şeyin hayalini kurdurmaz. (HZ. OSMAN(R.A))

TAKİP ET

Bu Blogda Ara

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26,217

''Simyacı''

EĞİTİM VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

 

EĞİTİM VE ÖĞRENCİ KOÇLUĞU



ÖĞRENCİ  KOÇU
Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. ... Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.

Ona öğüt vererek, nasihat ederek bunu yapamayız. Ona doğru sorular sorarak, kendi cevaplarıyla kendi yönünü bulmasına yardımcı olabiliriz.

Başarısız öğrenci yoktur, sadece kendini tanımayan ve öğrenme yeteneğine güvenmeyen öğrenci vardır. Herkesin kendine özgü bir potansiyeli vardır. Bu potansiyeli ortaya ve ona göre kişileri yönlendirmek, onlara hedef kazandırmak, planlı çalışmalar yapmak gerekir.  Koç okul, veli ve öğrenci üçgeninde, ilişkilerin düzenlenmesine; öğrencinin motivasyonunu, kendisine olan özgüveni ve özsaygısını korumasına ve geliştirmesine destek verir.

 



Koç (seviye6) ulusal mesleki standırdı 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik kurumu (MYK) kanunu uyarınca çıkartılan "Ulusal Meslek Standartlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelik ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Sektör Komitelerinin Kuruluş Görev Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik "hükümlerine göre MYK'nın görevlendirdiği koçluk platformu derneği (KPD)  ve Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (UPKD) tarafından hazırlanmıştır. Koç (seviye6) ulusal meslek standardı, sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak değerlendirilmiş, MYK iş ve yönetim sektör komitesi tarafından incelendikten sonra MYK Yönetim kurulunca onaylanmıştır. 21 kasım 2013 yılında ülkemizde meslek olarak kabul edilmiştir.